Als Stichting onderschrijven wij het belang om gezinnen in de fase met jonge kinderen te ondersteunen; het is namelijk een van de twee meest kwetsbare fases voor het gezin. Zeker ook nu, na alle druk die deze gezinnen tijdens de Coronapandemie hebben ervaren, is dat soms hard nodig. Hoe mooi zou het zijn wanneer gezinnen via onze website in het hele land een cursus 'Houd me Vast' voor Ouders met Jonge kinderen kunnen vinden! Daarom organiseren wij weer een ‘train-de-trainer' voor enthousiaste therapeuten die ‘feeling hebben’ met deze doelgroep en deze cursus zelf willen gaan geven. 

De 'Houd me Vast' voor Ouders met jonge kinderen is op de volgende punten doorontwikkeld:

  • Deze variant is ontworpen als hogedruk model, in een weekend. Hier hebben Jaro en Katja inmiddels een verdiepingsmiddag aan toegevoegd, om het geleerde beter te doen beklijven en een verdieping aan te brengen naar gezinspatronen. Dit blijkt voor sommige ouders een hele belangrijke toevoeging.
  • Er is een nieuwe, herziene druk van het werkboek gemaakt, die extra materiaal en oefeningen bevat. Deze is op het congres beschikbaar.
  • Er loopt sinds eind 2019 in samenwerking met Henk Jan Conradi (UvA) een onderzoek naar de effectiviteit van de cursus. Uit dit onderzoek komen al een aantal handreikingen.

Ben je enthousiast geworden en wil jij zelf de Houd me Vast voor Ouders met Jonge kinderen gaan geven? Kom dan naar de train-de-trainer op 3 november. Klik hier voor meer informatie en het inschrijfformulier.

Op deze dag leer je:

  • de specifieke kennis die je nodig hebt voor deze doelgroep;
  • de extra elementen die Katja en Jaro hebben toegevoegd aan de 'Houd me Vast' cursus;
  • de vaardigheden om de verdieping naar het gezinsniveau te kunnen maken;
  • hoe je de hoge druk van het weekendmodel kunt managen.
Deel artikel