Nog slechts enkele weken of ook jij hebt de Glossy over de Liefde op je schoot liggen terwijl je lekker op de bank zit met een kop koffie. Of onderweg bent naar je werk en in de trein het tijdschrift nog eens openslaat. Opeens word je geraakt door het eerlijke verhaal van Lieselotte en Kees; zij nemen ons als lezer ongelofelijk mooi en kwetsbaar mee op hun intense en bijzondere reis die zij samen met Karin Wagenaar (EFT-therapeut) tijdens het 'Houd-me-Vast'-programma hebben beleefd.

De verbinding die daar (opnieuw) is gelegd, is bijna onbeschrijfelijk; maar als hun verhaal klinkt, dan kan het bijna niet anders dan dat hun woorden en reis jou ook raken. Ze vertellen hoe ze als jong stel tijdens een pittige periode steeds verder van elkaar verwijderd raakten en hoe ze elkaars signalen over de behoefte van aandacht en erkenning niet opvingen. De verwijdering werd groter, hing angstig tussen hen in, maar beiden gingen hier anders mee om… De keuze om te scheiden werd voor Kees steeds meer realiteit. Lieselotte: “Deze overtuiging raakte me diep van binnen. Pas toen voelde ik dat ik niet zonder hem wilde, dat ik niets liever wil dan me aan hem verbinden. Dit gevoel bracht ook angst met zich mee: ik moest iets nieuws gaan doen en had geen idee hoe.” Kees: “Lieselotte greep alles aan om ons huwelijk te redden. Ik vond dat ik dit op zijn minst een kans moest geven. Dan kon ik in ieder geval zeggen dat ik er alles aan had gedaan om een scheiding te voorkomen.”

Samen zijn ze in relatietherapie gegaan, waarbij de EFT-therapeut hen hielp woorden te geven aan de verwijdering die zo angstig aanwezig was. Er werd tijdens de therapie niet gesproken over scheiden, maar over het gemis en de behoeften die ze beiden voelden. Ze leerden ‘hechtingstaal’ spreken –woorden kunnen geven aan dieperliggende emoties en angsten– om op spannende momenten de verbinding te kunnen herstellen! Lieselotte: “We hadden getekend voor deze reis zonder dat we wisten waar die ons naar toe zou leiden. Niet wetend dat we op de mooiste plekjes zouden komen, maar ook uit moesten stappen op de pijnlijkste plekjes. Dat het zo’n bijzondere reis is geworden, hadden we niet kunnen bedenken.”

Wil je meer lezen over deze bijzondere reis en de afloop hiervan?
Koop dan vanaf 17 april de Glossy over de Liefde, te verkrijgen bij boekhandels en in supermarkten.

Redactie Stichting EFT-Nederland,
Maria Spek-Verstoep

Deel artikel