Cora van Leeuwen

Relatietherapie Houd me Vast

Over mij

Op deze pagina vind je meer informatie over mij. Ik ben onder andere relatietherapeut, werkzaam in mijn eigen hulpverleningspraktijk Goudswater in Gouda. Meer informatie over mij, mijn werkwijze en de praktijk vind je op mijn website www.goudswater.nl. Je kunt mij bereiken via de contactbutton op deze pagina. Vermeld wel je naam en telefoonnummer zodat ik contact met je kan opnemen. 
 

Om mensen met relatieproblemen op weg te helpen zijn er verschillende methodes. Sinds ik in aanraking gekomen ben met emotionally focused therapy (EFT) en de basistraining gedaan heb, ben ik heel enthousiast geworden. Ik ben er direct mee aan de slag gegaan bij partners met relatieproblemen. Inmiddels heb ik veel ervaring hierin opgedaan en zie ik dat het werken met EFT mensen duidelijk maakt waardoor ze de verbinding missen met elkaar. Door zicht te krijgen op het destructieve patroon in je relatie begrijp je beter wat jij doet, denkt en voelt en hoe de ander hierop reageert. Je leert het patroon herkennen waardoor je er ook sneller uit kunt komen. Hierdoor komt er meer rust in je relatie. Ieder neemt de verantwoordelijkheid voor haar of zijn aandeel in dit patroon en leert de verbinding weer te herstellen. Daarna zijn nog vervolgstappen mogelijk, zoals: kwetsuren vergeven en verbinding verstevigen. Ik stem altijd af hoe ver je wilt doorgaan met de therapie en geef ook mijn visie hierop.

Als contextueel (relatie- en gezins)therapeut zie ik niet alleen de horizontale balans (partnerrelatie) maar neem ik ook de verticale balans (de relatie met ouders en kinderen) mee en de invloed hiervan die zichtbaar is in de partnerrelatie. Ik vind het contextuele gedachtegoed, ontwikkeld door de Amerikaans-Hongaarse psychiater Nagy, een mooie aanvulling op het werken met EFT. 

Ook het tekenen van een genogram – een stamboom met belangrijke familiegebeurtenissen – is een verrijkende ervaring. Daardoor komt er snel zicht op hoe iets vanuit je geschiedenis weer een rol speelt in je relatie nu. 
Het gaat niet over beschuldigen of lang uitdiepen van je geschiedenis, of wie er fout is, maar altijd over wat iets met jou doet of gedaan heeft. 

Bij voldoende aanmeldingen wil ik een 'houd me vast'-training starten. Meer actuele informatie vind je op mijn website.
Sommige mensen willen wel de inhoud van deze training, maar zonder anderen erbij. In dat geval is het mogelijk om de training met het huiswerk bij mij te doen in de vorm van relatiegesprekken.

Als persoon ben ik open, geduldig en empathisch en stem ik goed af op jou als cliënt. Mensen ervaren bij mij geen drempel in de zin dat ik tegenover hen sta en het allemaal weet. Ik ben meer iemand die naast je gaat staan en meekijkt met wat er gebeurt en dat aan je teruggeef. Mijn cliënten geven aan dat ze zich snel op hun gemak voelen bij mij.

Mocht je therapie bij mij overwegen, dan kun je me vrijblijvend bellen voor een gesprek en/of eventueel een afspraak maken voor een intakegesprek.
De meeste mensen krijgen de individuele gesprekken bij mij (groten)deels vergoed door de zorgverzekeraar. Een verwijzing van de huisarts is niet nodig. 

Heb je nog vragen? Je kunt ook altijd contact met me opnemen via de contactbutton.

 

Praktische informatie

Leeftijdsgroep
Jong volwassen Volwassen Ouderen
Soort therapie
Relatietherapie Registertherapeut: nee
Status
Basis EFT therapeut
Ervaring
Meer dan 10 jaar
Opleidingen & trainingen
Contextuele therapie 4 jaar
Familieopstellingen 1 jaar
Schematherapie
NFG VCW
Talen
Nederlands Engels
Werkmomenten
De praktijk is 5 dagen per week open, van maandag tot en met vrijdag.
Beschikbaarheid
Binnen 1 maand
Bereikbaarheid van de praktijk
Openbaar vervoer Dichtbij bushalte Dichtbij treinstation Dichtbij parkeren

Spreekt Cora jou aan als therapeut?

Maak kennis met Cora en kijk of het klikt!

Kennismaken