Cora van Leeuwen

Relatietherapie Houd me vast

Over mij

Hartelijk welkom op mijn persoonlijke pagina!

Op deze pagina vind je meer informatie over mij, als relatietherapeut, werkzaam in mijn eigen hulpverleningspraktijk Goudswater, Lange Tiendeweg 101 in Gouda. Meer informatie over mij, mijn werkwijze en de praktijk vind je op mijn website: www.goudswater.nl. Je kunt mij bereiken via de 'contactbutton' op deze pagina. Vermeldt wel uw naam en telefoonnummer zodat ik contact met u op kan nemen. 
 

Om mensen met relatieproblemen op weg te helpen zijn er verschillende methodes. Sinds ik met EFT in aanraking gekomen ben en de basistraining gedaan heb, ben ik heel enthousiast geworden en er direct rmee aan de slag gegaan bij partners met relatieproblemen. Inmiddels heb ik veel ervaring hierin opgedaan en zie ik dat bij het werken hiermee het voor mensen duidelijk wordt waardoor ze de verbinding missen met elkaar. Door zicht te krijgen op het destructieve patroon begrijp je beter wat jij doet, denkt, voelt en hoe de ander hierop reageert. Je leert het patroon herkennen waardoor je ook sneller er uit kunt komen. Hierdoor komt er meer rust in de relatie. Ieder neemt de verantwoording voor zijn aandeel in dit patroon en je leert de verbinding weer te herstellen. Daarna zijn nog meer vervolgstappen mogelijk, zoals: kwetsuren vergeven, verbinding verstevigen enz. Ik stem altijd af hoe ver je door wil gaan met de therapie en laat ook mijn visie hierop weten. 

Als contextueel (relatie- en gezins)therapeut zie ik niet alleen de horizontale balans (partnerrelatie) maar neem ik ook de verticale balans met ouders en kinderen mee en de invloed hiervan, die zichtbaar is in de partnerrelatie. Ik vind het contextuele gedachtegoed, ontwikkeld door Nagy, een mooie aanvulling in het werken met emotionally focused therapy. 
Het tekenen van een genogram is een verrijkende ervaring waarbij er snel zicht komt op hoe iets vanuit je eerdere geschiedenis weer een rol speelt in je relatie nu. 
Het gaat niet over beschuldigen of lang uitdiepen van je geschiedenis of wie er fout is maar altijd over wat iets met jou doet of gedaan heeft. 

Bij voldoende aanmeldingen wil ik een 'houd me vast' training starten. Meer actuele informatie vindt u op mijn website. Sommige mensen willen wel de inhoud van deze training maar niet met anderen er bij. Dan bestaat er de mogelijkheid om de training met het huiswerk bij mij te doen in de vorm van relatiegesprekken.

Qua persoon ben ik open, geduldig, empathisch en stem ik af op de cliënt. De mensen ervaren bij mij geen drempel in de zin dat ik tegenover hen sta en het allemaal weet maar ik ben meer iemand die naast de ander gaat staan en meekijkt met wat er gebeurt en dat teruggeef aan mijn cliënten. Ze geven aan dat ze zich snel op hun gemak voelen bij mij. 

Mocht je therapie bij mij overwegen, dan kun je me vrijblijvend bellen voor een gesprek en/of eventueel een afspraak maken voor een intakegesprek. De meeste mensen krijgen de individuele gesprekken bij mij (groten)deels vergoed door de zorgverzekeraar. Een verwijzing van de huisarts is niet nodig. 
 
Heb je nog vragen? Je kunt ook altijd contact met me opnemen via 'de contactbutton'.

Praktische informatie

Leeftijdsgroep
Jong volwassen Volwassen Ouderen
Soort therapie
Relatietherapie
Ervaring
Meer dan 10 jaar
Opleidingen & trainingen
Contextuele therapie 4 jaar
Familieopstellingen 1 jaar
Talen
Nederlands Engels
Werkmomenten
De praktijk is 5 dagen per week open, van maandag tot en met vrijdag.
Beschikbaarheid
Binnen 1 maand
Bereikbaarheid van de praktijk
Openbaar vervoer Dichtbij bushalte Dichtbij treinstation Dichtbij parkeren

Spreekt Cora jou aan als therapeut?

Maak kennis met Cora en kijk of het klikt!

Kennismaken
Status Dit geeft aan in hoeverre deze persoon trainingen van EFT met succes heeft afgerond.
  • Basis EFT therapeut
Registraties
Lidmaatschappen
  • Overig NFG VCW