In therapie

In therapie

Als jij en je partner interesse hebben in EFT-relatietherapie dan kun je contact opnemen met een therapeut die gespecialiseerd is in EFT. Er volgt dan een kennismakings- of intakegesprek, waarin jullie samen met de therapeut kijken of EFT-relatietherapie passend is. Vind een therapeut.

EFT-behandeling

Als uit het eerste gesprek blijkt dat EFT-relatietherapie passend is, dan volgt behandeling. Behandeling bestaat meestal uit gesprekken van 1 uur tot 5 kwartier, gericht op verbetering van de relatie. Vaak heb je eens per 1 tot 3 weken een gesprek. De frequentie overleg je met je therapeut. De duur van de therapie is verschillend en hangt af van de problemen.

Kosten

De kosten en vergoedingen voor EFT-sessies variëren per EFT-therapeut. Sommige verzekeraars vergoeden je EFT-behandeling, anderen niet. De vergoeding is afhankelijk van je verzekeringspakket. Als stichting hebben wij GEEN informatie over deze vergoeding.

Wachtlijst EFT

Emotionally Focused Therapy groeit. Een flink aantal therapeuten heeft een volle praktijk. Sommige therapeuten hebben een wachtlijst, anderen niet. Voor meer informatie over wachttijden, kun je de therapeut zelf benaderen. Zoek je therapeut op in de therapeutenlijst.

EFT- niveau van je therapeut

Als stichting garanderen we het EFT-opleidingsniveau van de therapeuten uit onze therapeutenlijst.

In het persoonlijk profiel van de therapeut staat zijn of haar EFT status. Dit geeft aan in hoeverre deze therapeut trainingen van EFT met succes heeft afgerond. Een verdere uitleg en toelichting op deze status vind je hier.

De meeste therapeuten hebben daarnaast andere opleidingen gevolgd. Deze overige opleidingen staan ook in het persoonlijk profiel van therapeuten. Dit persoonlijk profiel vullen therapeuten zelf in. Gegevens van alle therapeuten vind je in de therapeutenlijst.

Veelvoorkomende en erkende opleidingen zijn:

    • de opleiding tot relatietherapeut (NVRG) en/of
    • de door de overheid gegarandeerde (BIG)opleidingen tot psychiater, klinisch psycholoog, GZ-psycholoog, psychotherapeut of basisarts.

Leden die deze een van deze opleidingen gevolgd hebben, staan vermeldt als EFT-registertherapeut ®