Training:
Trauma, afkomstig uit de kindertijd, laat zijn sporen na in de huidige realiteit. De relatie komt door stress extra snel onder spanning te staan en dit vraagt veel van de partner. We kijken naar diverse soorten trauma's, met een grote en kleine T, en trauma's die in de relatie ongewild zijn aangebracht. De natuurlijke reactie op trauma is verdringing of afreageren. De emotieregulatie raakt verstoord, dit heeft een negatief effect op het zelfbeeld en op de partner. Conflicten kunnen hierdoor enorm oplopen. De effecten van trauma ebben niet zomaar weg. Er moet werk aan gedaan worden.

In deze masterclass belichten we hoe EFT hét model is voor het reguleren van de emoties en het doorbreken van de eenzaamheid. Het delen met de partner is het belangrijkste werk om schaamte en eenzaamheid te reduceren, maar is uiterst kwetsbaar om te doen. Werken met trauma koppels vereist geduld en moed. Langzaam en met voldoende aandacht voor het lichaam, omdat daar de resten van het trauma in opgeslagen zijn. In deze masterclass wordt ook gebruik gemaakt van de inzichten vanuit de sensorimotor psychotherapie. 

De training legt de focus op EFT bij koppels waarvan 1 van de twee partners een trauma heeft opgelopen, of zodanige traumatische ervaringen hebben opgelopen dat ze daar samen niet goed uitkomen. Ook de attachment injury die in de relatie is ontstaan, is een aandachtspunt. De training is een specialistische training, die voortbouwt op de basiskennis van EFT en inhoudelijk bijschoolt op het gebied van trauma.

Toelatingseisen:
Deelnemers hebben minimaal de EFT Basistraining (Register), Leergang EFT deel I of Leergang EFM deel I gevolgd. Daarnaast hebben de deelnemers bij voorkeur (maar niet verplicht) ook de EFT Verdiepingstraining (Register), Leergang EFT deel II of Leergang EFM deel II gevolgd.

Korting:
Als deelnemer aan de EFT Community heb je recht op korting op het inschrijfgeld. Let wel: hiervoor moet je op deze website ingelogd zijn. Zodra je de inschrijving hebt voltooid, kun je geen aanspraak meer maken op deze korting.

Deze masterclass geeft mij veel bewustwording en nieuwe tools om met de EFT-methode verder te gaan. Ik ben erg enthousiast over deze dagen en docenten. Deelnemer Masterclass Trauma & EFT
Goed verzorgde en interessante training boordevol waardevolle informatie op het gebied van werken met trauma, gegeven door zeer professionele trainers met aandacht voor de groep. Deelnemer Masterclass Trauma & EFT
Waardevolle aanvulling om sensitiever en met meer vertrouwen koppels met trauma te ondersteunen. Deelnemer Masterclass Trauma & EFT
Deel training

Interesse? Meld je dan nu aan en doe mee!

Aanmelden

Andere opleidingen & evenementen