Emotionally Focused Individual Therapy - Deel II

In deze tweedaagse EFIT-training verdiepen we ons verder in de wondere wereld van Emotionally Focused Individual Therapy. Centraal staat het opnieuw doorlopen van de bewegingen van de EFT-tango. Nadat we in level I kennis gemaakt hebben met EFIT, gaan we nu de vaardigheden verdiepen om emotionele corrigerende ervaringen op te zetten als we maar met één persoon in de kamer werken. Daarnaast staan we uitgebreid stil bij fase 2 van de behandeling en komt het zelf van de therapeut aan bod. Dat doen we door rollenspel, live demo's en videoanalyse.

Aan het eind van de training zullen therapeuten zich gemakkelijker tot de EFIT-tango kunnen richten als leidraad in het werken met individuen en krijgen ze meer overzicht op het gehele veranderingsproces. We gaan steeds dieper begrijpen hoe het zelf diep geworteld is in de relationele context en hoe het lijden van mensen daarin te begrijpen is. Hechting helpt ons te begrijpen hoe overlevingsmechanismen tot relationele gevangenissen leiden en vice versa.

 

Trainers:

Karin Wagenaar, EFT-trainer is erkend psychotherapeut sinds 1991. Zij geeft EFT-trainingen vanuit de Stichting EFT Nederland. Karin verzorgt ook geregeld voordrachten en workshops over EFT in het buitenland o.a. in België, de UK, Hongarije, IJsland, Ierland, Rusland, Italië, Roemenië. Zij schreef een succesvol boek 'Relaties hoe doe je dat?' uitgegeven bij Van Duuren. Karin Wagenaar is bovendien Certified Therapist, Supervisor en Trainer in Emotionally Focused Therapy (EFT), aangesloten bij ICEEFT (het International Centre for Excellence in EFT) te Ottawa, en voorzitter van de Stichting EFT-NL.  Zij is sinds 6 jaar boardmember bij ICEEFT.

Jef Slootmaeckers is maatschappelijk assistent, contextueel systeemtherapeut en erkend EFT-therapeut, EFT-supervisor en EFT-trainer-in-training. Hij werkte jarenlang in het algemeen welzijnswerk en verdiepte zich in het werken met partnergeweld en agressie. Hij specialiseerde zich in EFT en geweld en zoekt naar manieren om partnergeweld te benaderen vanuit gehechtheid en de liefde. Jef is als trainer en supervisor verbonden met verschillende opleidingscentra in Vlaanderen en trainde de afgelopen jaren vele teams in het hulpverleningslandschap. Hij is auteur van een aantal artikels over partnergeweld en schreef samen met Lieven Migerode het boek: Partnergeweld en Emotionally Focused Therapy. Vechten voor de liefde. (Lannoo Campus). Hij geeft training over EFT en geweld in binnen- en buitenland.

 

Toelatingseisen:
Deelname is toegankelijk voor een ieder die Emotionally Focused Individual Therapy - Deel I (EFIT 1) heeft gevolgd.

 

Korting:
Als deelnemer aan de EFT Community heb je recht op korting op het inschrijfgeld. Let wel: hiervoor moet je op deze website ingelogd zijn. Zodra je de inschrijving hebt voltooid, kun je geen aanspraak meer maken op deze korting.

Deel training

Interesse? Meld je dan nu aan en doe mee!

Aanmelden

Andere opleidingen & evenementen