Emotionally Focused Individual Therapy - deel 1 (basis)
Een tweedaagse training voor therapeuten die kennis willen maken met EFIT.

Opzet van de training:
In deze twee dagen maak je kennis met EFIT en leer je hoe je EFT ook kan toepassen wanneer je werkt met individuen.

EFIT of Emotionally Focused Individual Therapy is de individuele variant van EFT zoals we deze kennen voor koppels. Deze therapie is ontwikkeld door Dr. Sue Johnson (Johnson, 2009 & 2019) en heeft dezelfde therapeutische doelstelling als EFT voor koppels: we helpen cliënten gewaar te worden hoe ze gevangen raken in zichzelf bevestigende patronen. De hechtingstheorie is de leidraad om de binnenwereld van de cliënt te begrijpen. De relatie met de therapeut als hechtingsfiguur is het middel om via enactments te komen tot een corrigerende emotionele ervaring.

EFIT helpt cliënten te bewegen van een meer defensieve en rigide manier naar een meer flexibele manier van kijken naar zichzelf en anderen. Cliënten leren hun emoties op een nieuwe manier te ervaren waardoor hun beeld van zichzelf en dat van anderen kan veranderen. De helende respons van de therapeut is hierin van groot belang. Dit leidt ertoe dat ze zich op een nieuwe manier met zichzelf en belangrijke anderen kunnen verbinden. EFIT heeft dus net als EFT zowel een intrapsychische als interpersoonlijke focus.

Deze training is een ICEEFT-erkende opleiding. Daarnaast is deze training eveneens een geweldige kans om ook je EFT-werk met koppels te verdiepen!

Meer weten over EFIT?
Sue legt het je graag uit.

Trainers:

Karin Wagenaar, EFT-trainer is erkend psychotherapeut sinds 1991. Zij geeft EFT-trainingen vanuit de Stichting EFT Nederland. Karin verzorgt ook geregeld voordrachten en workshops over EFT in het buitenland o.a. in België, de UK, Hongarije, IJsland, Ierland, Rusland, Italië, Roemenië. Zij schreef een succesvol boek 'Relaties hoe doe je dat?' uitgegeven bij Van Duuren. Karin Wagenaar is bovendien Certified Therapist, Supervisor en Trainer in Emotionally Focused Therapy (EFT), aangesloten bij ICEEFT (het International Centre for Excellence in EFT) te Ottawa, en voorzitter van de Stichting EFT-NL.  Zij is sinds 6 jaar boardmember bij ICEEFT.

Jef Slootmaeckers is maatschappelijk assistent, contextueel systeemtherapeut en erkend EFT-therapeut, EFT-supervisor en EFT-trainer-in-training. Hij werkte jarenlang in het algemeen welzijnswerk en verdiepte zich in het werken met partnergeweld en agressie. Hij specialiseerde zich in EFT en geweld en zoekt naar manieren om partnergeweld te benaderen vanuit gehechtheid en de liefde. Jef is als trainer en supervisor verbonden met verschillende opleidingscentra in Vlaanderen en trainde de afgelopen jaren vele teams in het hulpverleningslandschap. Hij is auteur van een aantal artikels over partnergeweld en schreef samen met Lieven Migerode het boek: Partnergeweld en Emotionally Focused Therapy. Vechten voor de liefde. (Lannoo Campus). Hij geeft training over EFT en geweld in binnen- en buitenland.

Toelatingseisen:
Deelname is toegankelijk voor een ieder die een EFT Basistraining (Register), Leergang EFT deel I of Leergang EFM deel I gevolgd heeft.

Korting:
Als deelnemer aan de EFT Community heb je recht op korting op het inschrijfgeld. Let wel: hiervoor moet je op deze website ingelogd zijn. Zodra je de inschrijving hebt voltooid, kun je geen aanspraak meer maken op deze korting.

 

De manier waarop de trainers met zichzelf, elkaar en de groep omgingen was een perfect rolmodel voor hoe je in de sessies met jezelf en de cliënten om moet gaan. Deelnemer Emotionally Focused Individual Therpay - Deel I
Enthousiaste en bekwame docenten maken deze training behapbaar en leggen duidelijk uit wat het verschil en de overeenkomsten zijn met EFT. Deelnemer Emotionally Focused Individual Therapy - Deel I
Inspirerende en leerzame training die goed hanteerbaar is door toepasbare tools en inzichten. Deelnemer Emotionally Focused Individual Therapy - Deel I
Deel training

Andere opleidingen & evenementen