Training:
Seksuologen klagen wel eens dat relatietherapeuten seks onderbelichten. Relatietherapeuten doen hetzelfde over de aandacht voor relationele betekenissen in de seksuologie. Deze klachten weerspiegelen de prototypische klachten van sommige paren: ik heb (geen zin in) seks omdat jij er niet bent voor ons (mij) vs. ik zou er zijn voor ons (jou) als jij er seksueel was voor ons (mij).

Ervaring leert dat de klachten van beide partners en van de seksuologen en relatietherapeuten, gedeeltelijk terecht zijn. Deze workshop richt zich in de eerste plaats tot EFT relatietherapeuten die houvast zoeken wanneer paren zich aanmelden met spanningen die ook een seksuele inhoud hebben.

Dan stellen ze drie basisvragen:

• Hoe kijk je naar seksualiteit?
• Hoe kijk je naar liefde?
• Hoe kijk je naar het verband/samenspel tussen beiden?

In deze Masterclass geven we antwoorden op deze vragen en zetten deze om in theoretische praktische antwoorden binnen de EFT-benadering. We verbinden de schijnbare tegenstellingen in de vragen tot cycli die samen een systemische emotionele betekenis krijgen binnen de hechtingstheorie. Alhoewel het seksuele systeem en het hechtingssysteem als onderscheiden kunnen gedacht worden, krijgt het seksuele systeem in een partnerrelatie betekenis binnen de context van de hechting.

We gebruiken dan in de rollenspellen de EFT-tango als ‘kaart’ om zowel met seksualiteit in de relatiecyclus als met de seksuele cyclus te werken. Hierbij helpt het inzicht van seksuologen dat we ook seksualiteit als emotie kunnen benaderen.

Toelatingseisen:
Voorwaarde voor deelname is een afgeronde EFT Basistraining (Register), Leergang EFT deel I of Leergang EFM deel I.

Korting:
Als deelnemer aan de EFT Community heb je recht op korting op het inschrijfgeld. Let wel: hiervoor moet je op deze website ingelogd zijn. Zodra je de inschrijving hebt voltooid, kun je geen aanspraak meer maken op deze korting.

Veilig klimaat met een zeer ervaren en deskundige docent. Deelnemer Masterclass EFT & Seks
Fijn om zo meegenomen te worden door een bevlogen, deskundige en ervaren therapeut en samen te ontdekken. Deelnemer Masterclass EFT & Seks
Een mooie verdieping van de EFT, goed toegespitst op een belangrijk onderwerp. Deelnemer Masterclass EFT & Seks
Deel training

Andere opleidingen & evenementen