Doel van deze training
Omgaan met heftige emotionele ontregelingen en escalaties vraagt om kennis en expertise. Onder andere de werking van emoties, emotieregulatie problematiek en persoonlijkheidsproblematiek en trauma.

Emotionele hechting verbindt mensen met elkaar. Emotionele hechting laat ons begrip en sympathie opbrengen voor anderen en houdt ons bij elkaar. Ondanks deze duidelijke sociale redenen voor emotionele hechting, verschillen we in de mogelijkheden die we hebben om met zulke hechting om te gaan. Mensen met antisociale problematiek hebben de neiging hechting aan anderen te vermijden of door te snijden. Mensen met borderline problematiek hebben de neiging zeer snel gehecht te raken en hebben moeite met onthechting ook al zegt hun wijze geest dat wel te doen. Mensen met emotionele problemen hebben vaak moeite om zich uit te drukken en zich te binden aan een ander. Ze worden daardoor vaak minder begrepen, missen of verliezen het contact met zichzelf en de ander omdat ze emotioneel overspoeld raken. Een verstoorde emotieregulatie heeft vaak negatieve effecten op de emotionele hechting en kan in de relatie als traumatisch worden ervaren.

Deze training is een integratie van Emotionally Focused Therapy (EFT) en dialectische gedragstherapie (DGT). Twee zeer effectieve behandelvormen gericht op het herstel van emotionele hechting. Deze training geeft inzicht en biedt handvaten voor het werken met stellen met heftige emotionele ontregelingen en stellen die uit hun “raam” gaan.

Tijdens deze training wordt de deelnemer meegenomen in de theorie en praktijk van emotionele hechting en het gebruik van mindfulness vaardigheden waardoor we onszelf en elkaar kunnen kalmeren. In deze training zal het gaan over suïcidaliteit, destructiviteit en emotionele dis-regulatie.

Leerdoelen
• De deelnemer heeft kennis van de biosociale theorie: de wisselwerking tussen het biologische en sociale, een integrale benadering waarbij gedrag door zowel omgevingsfactoren als de biologische kenmerken wordt verklaard.
• De deelnemer krijgt informatie en handvatten over het gebruik en de toepassing van interventies en vaardigheden uit de DGT bij EFT (de negatieve interactiecirkel) om stellen binnen het “raam “ te houden of terug te krijgen. DGT heeft als doel het aanleren van verschillende vaardigheden om zo goed mogelijk op problemen te reageren, zoals bijvoorbeeld relationele problemen, gedrags- en impuls beheersing, emotionele instabiliteit. Kort gezegd zichzelf managen en kalmeren. Dit aan de hand van het SSED Model: Skilss Strategy for Emotional Disruption
• De deelnemer heeft geoefend met de toepassing van enkele interventies in de beide modellen.


Toelatingseisen
Deelnemers hebben minimaal een EFT Basistraining Register gevolgd of een van de Leergangen (Leergang Emotionally Focused Therapy deel 1 OF Leergang Emotionally Focused Mediation - deel 1).
Bij voorkeur ook een afgeronde EFT Verdiepingstraining Register, Verdiepingstraining of deel 2 van de Leergangen (Leergang Emotionally Focused Therapy - deel 2 OF Leergang Emotionally Focused Mediation - deel 2). Deze verdiepingstrainingen zijn echter niet verplicht.

Korting:
Als deelnemer aan de EFT Community heb je recht op korting op het inschrijfgeld. Let wel: Hiervoor moet je op deze website ingelogd zijn. Zodra je de inschrijving hebt voltooid kun je geen aanspraak meer maken op deze korting.

 

 

De afgelopen twee dagen waren een echt cadeautje: leerzaam, veilig, maar ook gezellig. Deelnemer Masterclass Vaardigheden en Emoties in Verbinding
Zeer goede en effectieve training. Vooral geschikt voor therapeuten om de verbinding met pijn zowel zelf te ervaren als tegemoet te durven gaan naar het individu/koppel en deze diepe pijn weer in de cirkel te krijgen. Deelnemer Masterclass Vaardigheden en Emoties in Verbinding
Een superfijne training van ervaren docenten en een trainingsactrice. Ik ben weggegaan met tools om toe te gaan passen in de praktijk. Deelnemer Masterclass Vaardigheden en Emoties in Verbinding
Deel training

Interesse? Meld je dan nu aan en doe mee!

Aanmelden

Andere opleidingen & evenementen