"Alle aspecten van ons menszijn kwamen aan bod tijdens het congres, EFT heeft daarin een verbindende en verdiepende rol"

Karin Wagenaar

Het is alweer drie maanden geleden dat ik aankwam bij Burgers' Zoo en ik herinner me opnieuw mijn opwinding over de komende congresdag. Spannend om een live congres te doen na twee jaar isolatie. Terugkijkend was de opening een indrukwekkende synergie. De dans die ons opwarmde en in beweging bracht, de schok en ontroering in de filmclips in de inleiding, en de daarna volgende persoonlijke presentatie van Kyriaki Polychroni. Het had alles met Wholeness te maken: de natuur, de muziek, het plezier, het leven, de dood, ons samenzijn en de troost die daar vanuit gaat. Voor mij kon de dag al niet meer stuk.
Wat me het meest bijbleef was de 'sense of belonging' van de deelnemers. Na twee jaar geen fysiek contact te hebben gehad, nu ineens een weerzien en lijfelijke ontmoeting. Het thema Wholeness bouwde voort op de vorige congresthema's: joining self and society, intergenerationeel trauma, vertrouwen, EFT en het lichaam. Alle aspecten van ons menszijn kwamen daarmee aan bod. EFT heeft daarin een verbindende en verdiepende rol. Het congres werd door velen als het 'beste tot nu toe' ervaren. Ik kijk er dankbaar op terug, en ik ben niet de enige, zo blijkt ook uit deze terugblik waarin 16 EFT therapeuten hun impressies delen. Nu alweer uitkijken naar de EFT Summit in 2024. Een groot internationaal congres, dat we als Stichting EFT Nederland namens ICEEFT in Canada gaan organiseren. We kijken er naar uit om je daar weer te ontmoeten!
Karin Wagenaar, 
Voorzitter stichting EFT Nederland

Beleef het congres nog een keer door de ogen van je collega's

Een terugblik

Lees het verslag

Toespraak Lieven Migerode

Lees hier de aansprekende toespraak 'Wholeness' van één van de sprekers, Lieven Migerode, terug. Download de toespraak hier:

pdf, 207 kB Download