Charlotte van der Kruijk

Relatietherapie

Over mij

Beste lezer, van harte welkom op mijn EFT-site!

Zelf ervaarde ik het verdiepende effect van EFT binnen mijn eigen leertherapie, die ik moest volgen om psychotherapeut te kunnen worden. Het gedachtengoed over hechtingsstijlen, het belang hiervan in beider leergeschiedenis en de heldere methodiek hebben me toen getroffen en sindsdien nooit meer losgelaten. Ik werk er graag mee, soms ook binnen individuele trajecten. 

Wat ik regelmatig terughoor van cliënten is dat ze mij als een directe, soms confronterende, maar altijd opbouwende, betrokken therapeut ervaren. Er wordt in mijn spreekkamer zowel gehuild als gelachen. Ik ben ervan overtuigd dat mensen pas echt goed van reflectie (steun en confrontatie) van hun partner en van een therapeut kunnen profiteren wanneer er voldoende emotionele veiligheid is. Daarom vind ik de opbouw van een veilige therapeutische werkrelatie met beide partners vanaf de start cruciaal als ik EFT geef.

In de relatie-intake maak ik meestal gebruik van een of meerdere vragenlijsten en 'thuiswerkopdrachten'. Wat nodig blijkt, is afhankelijk van hoe het proces in, tussen en met jullie loopt. In de praktijk blijkt wel dat het parallel (beter nog: vooraf!) lezen en actief gebruiken van het Houd-me-vast-boek van Sue Johnson zeer is aan te raden. Het kan jullie proces van (herstel van) verbinding en verdieping versnellen, gewoon omdat je dan 'meer kennis hebt over de kunst'. 

Sinds 2013 heb ik een eigen psychotherapie-praktijk in Soest (midden-Utrecht). Voor die tijd werkte ik 16 jaar als behandelend psycholoog binnen diverse grote GGZ-instellingen. Op mijn website (www.psychosoest.nl) vindt u meer informatie over mijn achtergrond en werkwijzes. Houd er rekening mee dat relatietherapie tegenwoordig (meestal) niet vergoed wordt vanuit de zorgverzekering. U moet mijn facturen in principe dus zelf betalen. Als uurtarief bereken ik 120 euro, dus voor 5 kwartier (vaak aangeraden als duur van een EFT-sessie) betaalt u 150 euro. Dit is een marktconform tarief.

Neem gerust vrijblijvend contact met me op, telefonisch of via de 'contactbutton'.

Praktische informatie

Leeftijdsgroep
Jong volwassen Volwassen Ouderen
Soort therapie
Relatietherapie
Ervaring
Meer dan 10 jaar
Opleidingen & trainingen
-Specialistenopleiding tot Klinisch Psycholoog - Psychotherapeut (BIG)
-EMDR- therapeut
-Pessotherapeut (= lichaamsgerichte psychotherapie)
Talen
Nederlands
Werkmomenten
Ik zie clienten op di, do, vr (en soms ook op ma.mi.) tussen 08.30-17.30 uur.
Altijd overdag, dus helaas niet in de avond.
Beschikbaarheid
Binnen 4 maanden
Prijzen
120 euro per 60 minuten
150 euro per 75 minuten
Duur van de sessie
wat voor jullie wenselijk, nodig en haalbaar blijkt: 60 of 75 minuten per sessie
Bereikbaarheid van de praktijk
Openbaar vervoer Dichtbij bushalte Dichtbij treinstation Dichtbij parkeren
Status Dit geeft aan in hoeverre deze persoon trainingen van EFT met succes heeft afgerond.
  • Aanvullend getrainde EFT Registertherapeut
Registraties
  • GZ Psycholoog (59054629625)
  • Psychotherapeut (79054629616)
  • Klinisch Psycholoog (59054629625)
Lidmaatschappen
  • Overig - LVVP (Landelijke Vereniging Vrijgevestigde Psychotherapeuten en Psychologen) - Nederlandse Vereniging voor Pessotherapie (lichaamsgerichte psychotherapie)