Charlotte van der Kruijk

Relatietherapie Houd me vast

Over mij

Beste lezer, van harte welkom op mijn EFT-site!

Zelf ervaarde ik het verdiepende effect van EFT binnen mijn eigen leertherapie, die ik moest volgen om psychotherapeut te mogen worden. Het gedachtengoed over hechtingsstijlen, het belang hiervan in beider leergeschiedenis en de heldere methodiek hebben me toen getroffen en sindsdien nooit meer losgelaten. Ik werk er graag mee, soms ook binnen individuele trajecten. 

Wat ik regelmatig terughoor van cliënten is dat ze mij als een directe, soms confronterende, maar altijd opbouwende, betrokken therapeut ervaren. Er wordt in mijn spreekkamer zowel gehuild als gelachen. Ik ben ervan overtuigd dat mensen pas echt goed van reflectie (steun en confrontatie) van hun partner en van de therapeut profiteren mits er voldoende emotionele veiligheid is. Daarom vind ik de opbouw van een veilige werkrelatie met beide partners vanaf de start cruciaal. 

In de relatie-intake maak ik meestal gebruik van een of meerdere vragenlijsten en 'thuisopdrachten'. Wat nodig blijkt, is afhankelijk van hoe het proces in, tussen en met jullie loopt. In de praktijk blijkt dat het parallel (beter nog: vooraf) lezen en actief gebruiken van het Hou-me-vast-boek van Sue Johnson zeer is aan te raden. Het kan jullie proces van (herstel van) verbinding en verdieping versnellen, gewoon omdat je dan 'meer kennis hebt over de kunde'. 

Sinds 2013 heb ik een eigen psychotherapie-praktijk in Soest (midden-Utrecht). Voor die tijd werkte ik 16 jaar als behandelend psycholoog binnen diverse grote GGZ-instellingen. Op mijn website (www.psychosoest.nl) vindt u veel meer informatie over mijn achtergrond en werkwijze. Houd er rekening mee dat relatietherapie tegenwoordig (meestal) niet vergoed wordt vanuit de zorgverzekering. U moet mijn facturen dus zelf betalen. Als uurtarief bereken ik 120 euro, dus voor 5 kwartier (vaak aangeraden als duur van een EFT-sessie) betaalt u 150 euro. Dit is een marktconform tarief.

Neem gerust vrijblijvend contact met me op, telefonisch of via de 'contactbutton'.

Praktische informatie

Soort therapie
Relatietherapie
Talen
Nederlands
Beschikbaarheid
Binnen 1 maand

Spreekt Charlotte jou aan als therapeut?

Maak kennis met Charlotte en kijk of het klikt!

Kennismaken
Status Dit geeft aan in hoeverre deze persoon trainingen van EFT met succes heeft afgerond.
  • Basis EFT Registertherapeut
  • Aanvullend getrainde EFT Registertherapeut
Registraties
  • GZ Psycholoog (59054629625)
  • Psychotherapeut (79054629616)
  • Klinisch Psycholoog (59054629625)
Lidmaatschappen
  • Overig - LVVP (Landelijke Vereniging Vrijgevestigde Psychotherapeuten en Psychologen) - VEN (Vereniging EMDR Nederland) - Pesso, lichaamsgerichte psychotherapie (in opleiding t/m 2018)