EFT Basistraining

Helaas zit deze training al vol.
U kunt zich inschrijven op de wachtlijst. Zodra er een plaats beschikbaar komt nemen wij contact met u op.
 • 29, 30 maart en 12, 13 april 2019

 • 09.30 uur tot 17.00 uur

 • A Solution te Utrecht

 • Kosten : € 950,00

 • Geen plaatsen beschikbaar

 • Petra Deij, Peter Verboom

LET OP! Aangezien het maximum aantal deelnemers is bereikt en de wachtlijst vol is, kunt u zich niet meer inschrijven voor deze training en ook niet meer aanmelden voor de wachtlijst.

Training:

Ruzies over ‘niets’, elkaar niet meer kunnen bereiken, verwijdering en stiltes in de relatie. Beide partners die zich eenzaam en geïsoleerd voelen, ongelukkig zijn en niet weten hoe ze de band met de ander kunnen herstellen. Dr. Sue Johnson ontwikkelde emotionally focused therapy (EFT), een inmiddels internationaal bekend model.

Deze basistraining over EFT is een vierdaagse training gericht op kennismaking met het model, met de onderliggende gehechtheidstheorie en geeft een opstap om met paren op deze wijze te gaan werken in de praktijk van de coach/begeleider. EFT is nadrukkelijk een emotie- en gehechtheidsgerichte therapie voor echtparen en gezinnen waarbij veel aandacht is voor de ervaringsgerichtheid. In de training zal daarom expliciet aandacht worden besteed aan oefenen, zowel plenair als in kleinere groepen en ook zal er enige aandacht zijn voor het zelf van de counselor/begeleider in sessies met paren.

Hoewel EFT ook geschikt is om mee te werken met gezinnen en op individuele basis zal de nadruk voor deze training liggen op het werken met paren, zoals Sue Johnson het in eerste instantie heeft ontwikkeld. Het geheel is een dynamische, systemische en ervaringsgerichte training afgestemd op de praktijk van de coach/begeleider die met paren werkt of wil gaan werken.

Wat komt aan bod?

  • Kennis van de gehechtheidstheorie
  • Kennismaking met het EFT-model
  • Experiëntiële en systemische interventies leren kennen voor werken met paren
  • Ervaringsgerichte aandacht voor het zelf van de therapeut

Naast aandacht voor de theorie wordt er veel praktisch geoefend. Verdeling van praktisch/ theoretisch bezig zijn zal ongeveer 50/50 zijn, mede afhankelijk van de vragen en behoeften van de deelnemers. Het handboek ‘Veilig Verbinden’ van Sue Johnson is bij de prijs van de cursus inbegrepen, deze wordt vooraf toegezonden.

Deze training is toegankelijk voor onder andere coaches, counselors, integratief therapeuten, mediators, bijzonder curatoren, orthopedagogen, en speltherapeuten, die beroepsmatig in aanraking komt met vragen en problemen rondom relaties en minimaal een HBO-opleiding hebben afgerond.

Deze training wordt gegeven door 2 trainers en voor een nog betere begeleiding tijdens de oefeningen zullen er ook shadowers bij aanwezig zijn.

Deze training is niet door ICEEFT erkend.

Accreditatie:

Accreditatie is aangevraagd voor:

 • LVPW (ID2017/22/05): 45 punten
 • Registerplein (ID 302909): 56 punten
 • VVH (ID 3888): 56 punten
 • SKJ (202887): 37,50 punten
 • BAMW (237973): 10,45 punten (maatschappelijk werk)

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar.