Vacature: bestuurslid Stichting EFT Nederland (portefeuille financiën)

  • 20 april, 2021;

Stichting EFT Nederland (www.eft.nl) wil (partner)relaties in ons land verbeteren. EFT is de afkorting voor de wetenschappelijk onderbouwde Emotionally Focused Therapy. Bij de stichting zijn ruim 700 gemotiveerde relatietherapeuten aangesloten. Kernkwaliteiten van onze stichting zijn training en productontwikkeling. Het bestuur van de stichting bestaat uit vijf gekwalificeerde professionals die zich als vrijwilliger voor het stichtingsbestuur inzetten. De stichting wil de komende jaren verder doorgroeien in kwaliteit van dienstverlening en ontwikkeling in nieuwe markten (zoals gezinnen, mediation en bedrijven).
 
Wat vragen we:
De stichting zoekt, op pro bono basis, een enthousiaste, bekwame bestuurder (vrouw/man) met een relevant netwerk en een intrinsieke betrokkenheid bij het verbeteren van (partner)relaties. De juiste kandidaat wil zich inzetten voor een maatschappelijke organisatie en heeft de ambitie zich voor tenminste drie jaar als bestuurslid te verbinden aan de Stichting EFT Nederland. De juiste kandidaat heeft een open, onafhankelijke en scherpe geest en opereert op basis van collegialiteit. Het is een prettig persoon met een goede balans tussen ontvangen en zenden. De juiste kandidaat heeft een zakelijke, bedrijfsmatige achtergrond en is financieel goed onderlegd.
 
Wat bieden we:
Het bestuurslid vervult binnen het bestuur de rol van penningmeester en is het aanspreekpunt voor de directeur van de stichting. Hij/zij is verantwoordelijk voor de planning en control cyclus, bewaakt de financiële positie van de stichting en beheert de relatie met de externe accountant. De administratie wordt verzorgd door een externe backoffice. Het verwachte tijdsbeslag is circa 4 tot 8 uur per maand.  
 
Procedure:
Uw motivatiebrief en CV kunt u sturen naar de vice-voorzitter van het bestuur, de heer Pieter Dingemanse (pieter.dingemanse@eft.nl). De reactietermijn sluit op 10 mei aanstaande.