Vacature: Bestuurslid Stichting EFT-Nederland

  • 07 oktober, 2019;

Stichting EFT Nederland (opgericht in 2009, www.eft.nl) wil (partner)relaties in ons land verbeteren. Onderzoek toont aan dat EFT meer relaties verbetert dan enig andere vorm van relatietherapie in Nederland. Emoties en hechting spelen een hoofdrol in onze benadering. Wij zijn, als enthousiast bestuur, zeer blij met de resultaten die we in ons eerste decennium hebben bereikt. Bij de stichting zijn circa 700 gemotiveerde relatietherapeuten aangesloten. Kernkwaliteiten van onze stichting zijn training en productontwikkeling. Wij hebben de afgelopen jaren ruim 2000 hulpverleners getraind. De stichting heeft een eigen directeur (mevrouw Desirée van den Broek). De backoffice werkzaamheden zijn uitbesteed aan een service provider (A Solution in Utrecht). Het bestuur van de stichting bestaat uit vijf gekwalificeerde professionals, die zich pro bono als vrijwilligers inzetten. Drie van hen zijn relatietherapeuten. De stichting wil de komende jaren verder doorgroeien in kwaliteit van dienstverlening en ontwikkeling in nieuwe markten (zoals gezinnen, mediation en bedrijven).

Medio 2020 treedt één van de bestuursleden terug, nadat hij sinds de oprichting van de stichting aan de groei ervan heeft bijgedragen. Het bestuur nodigt gekwalificeerde personen uit om zich te kandideren voor de komende vacature. De stichting zoekt, op pro bono basis, een enthousiaste, bekwame bestuurder (vrouw/man) met een relevant netwerk en een intrinsieke betrokkenheid bij het verbeteren van (partner)relaties. De juiste kandidaat is bereid om, als bestuurder, ook enkele meer operationele taken op zich te nemen. Het tijdsbeslag bedraagt gemiddeld 4-8 uur per maand. De juiste kandidaat is bereid én in de gelegenheid zich voor tenminste 3 jaren aan de stichting als bestuurslid te verbinden.

Bestuurslid Pieter Dingemanse geeft u desgewenst een toelichting op de vacature en ontvangt graag uw eventuele sollicitatie (06 48 16 01 95, pieter.dingemanse@eft.nl). De reactietermijn sluit op 15 december 2019.