Drie unieke sporten die jij met je partner kan doen

  • 10 maart, 2020;

Sporten is goed. Dit is een feit die wij allemaal weten en waar ook niet omheen gedraaid kan worden. De Gezondheidsraad geeft aan iedereen het advies om per week minstens 2,5 uur aan matig intensieve inspanning te doen, het liefst verspreid over meerdere dagen. Sommigen vinden het heerlijk om alleen te sporten: even een momentje voor jezelf. Maar anderen hebben echt de motivatie nodig van iemand om het huis te verlaten in de sportkleding. En wie kan nou een betere supporter voor je zijn dan je eigen partner (andersom kan natuurlijk ook)? In dit artikel vertellen wij je over drie – unieke – sporten die jij kunt doen met je partner.

Yoga

Deze vorm van sport is misschien te ‘spiritueel’ voor een aantal mensen, maar er zijn velen die na een yogasessie helemaal ontspannen, zen en voldaan de zaal uit lopen. Yoga staat bekend om het verbinden van lichaam en geest en hierin evenwicht te vinden. Er wordt niet gevraagd om extreme kracht of lenigheid: iedereen is welkom. Met yoga zorg je ervoor dat je organen, zenuwstelsel en spieren beter gaan functioneren en, ook een mooie pluspunt, het bevordert je kracht en lenigheid. Door yoga te doen met je partner, zorg je er niet alleen voor dat je evenwicht en verbondenheid creëert in je eigen lichaam, maar ook tussen jou en je partner. Hoe mooi is dat?

Indoor klimmen

Voor de koppels die zoeken naar uitdaging en een vergrote kans op spierpijn de volgende dag: probeer eens indoor klimmen. Deze niet-competitieve sport zorgt ervoor dat je je lichaam op een hele andere manier gebruikt dan je gewend bent: het vraagt om veel meer kracht en coördinatie. Samen met je partner kunnen jullie elkaar steunen als één van jullie aan het klimmen is. Je moet elkaar vertrouwen dat de ander er voor je is zodra er iets mis gaat en dat jullie elkaar veilig houden. Houden jij en je partner wel van een wedstrijdje? Houd bijvoorbeeld bij hoe lang jullie allebei hebben gedaan over een bepaalde route. Degene die het langzaamst was, kookt vanavond voor jullie twee.

Zwemmen

En voor de echte waterliefhebbers onder ons is zwemmen een heerlijke optie. Zwemmen wordt snel alleen geassocieerd met kinderen die hun zwemdiploma B aan het halen zijn of vakanties in warme landen, maar even een (half) uur baantjes trekken kan een ideale manier zijn om je hele lichaam even in gang te zetten. Je kan ervoor kiezen om naast elkaar heen en weer te zwemmen, zodat jullie alsnog een beetje kunnen kletsen met elkaar. Het is natuurlijk ook een optie om even deels afzonderlijk in het water te duiken en je eigen ding te doen. Plus het is een goed excuus om elkaar even te bewonderen in zwemkleding. Niet altijd verkeerd, toch?