Dit kun je doen tijdens Valentijnsdag 2020

  • 11 februari, 2020;

Over een paar dagen is het Valentijnsdag. Dit is waarschijnlijk de zoveelste keer dat je die woorden voorbij hebt zien komen of je realiseert je nu dat je eigenlijk nog helemaal niks op de planning hebt staan voor aankomende vrijdag. 14 februari is veel commerciëler, maar ook minder populair geworden. Toch zeggen veel stellen dat ze stiekem wel iets speciaals willen doen met hun partner. Wij geven je drie leuke, romantische en aparte ideeën met hoe jij deze vrijdag met je partner kan spenderen.

Kook een diner thuis

Eén van de meest populaire activiteiten tijdens Valentijnsdag is uit eten gaan. Veel restaurants proberen hier ook op in te spelen met speciale menu’s, mooie versieringen en romantische muziek. Kans is echter groot dat de meeste tafels al geboekt zijn en dat restaurants stampvol zitten met alleen maar stelletjes. Niks voor jullie? Dan is romantisch samen thuis koken een leuk idee. Trek je mooiste kleding aan of je meest comfortabele joggingsbroek. Dek de tafel met je mooiste borden en minstens 10 kaarsjes of gooi een plaid over de bank om eventuele etensvlekken op te vangen (want de bank is daar net te nieuw voor). Voor de kookliefhebbers kunnen jullie bijvoorbeeld pasta met rundvlees in rode wijn of citroenrisotto met kabeljauw. En voor de niet-keukenprinsen en prinsessen kun je het zo simpel houden als een tosti met een Irish coffee.

Maak een wandeling

Even naar buiten om een frisse neus te halen, is ook een gezellige activiteit om te doen met z’n tweeën. Zijn jullie allebei van de natuur? Dan is lopen door het bos of op het strand heerlijk om te doen. Houden jullie van winkelen? Wandel door het stadscentrum en loop een paar winkels binnen (want winkelen is ook lichaamsbeweging). De grachten van Amsterdam of Utrecht zijn ook prachtige locaties om hand in hand te lopen. Tijdens het maken van een wandeling komen ook vaak hele leuke en gekke gesprekken naar boven. Plus jullie kunnen lekker tegen elkaar aankruipen, want tja… Nederlands weer in februari is niet altijd even warm en droog.

Nodig vrienden uit

Of je aankomende Valentijnsdag single bent of in een relatie zit; in beide gevallen kun je vrienden uitnodigen om deze dag met z’n allen te besteden. Trek wat lekkere snacks uit de (koel)kast, maak een fles wijn open (of maak wat cocktails klaar) en maak het gezellig in huis. Organiseer bijvoorbeeld een filmavond waarbij jullie de meest ‘romantische’ films bekijken en gedurende de film volledig aan het zwijmelen zijn of alles helemaal afkraken. Of organiseer een spelletjesavond. Wat dacht je van ouderwets jeu de boules? Of Mario Kart voor degenen die een Nintendo game console hebben? Kijk niet op de klok en geniet van het gezelschap van je vrienden. Want zeker op zo’n dag als Valentijnsdag hoef je niet alleen te zijn.