10 jaar EFT met Karin en Pee & Pee; een terugblik op het Festival van de Liefde

  • 17 mei, 2019;

Wat we doen, doet ertoe

Een gastvrije ontvangst op de Landgoederij te Bunnik en daarna een warm welkom door Karin met een presentatie over het nieuwe boek van Sue, waarin weer nieuwe ontwikkelingen te volgen zijn. Aan de hand van een voorbeeld uit haar eigen praktijk laat Karin Wagenaar ons zien wat EFT daar mee kan. Gelukkig gaat de EFT-stichting weer zorgen dat het boek in het Nederlands vertaald wordt, tenslotte is Stichting EFT ook een uitgeverij.

Desirée, onze directeur nodigt daarna Pee & Pee uit. Voor de kenners onder ons: Pieter Dingemanse en Peter Verboom. Peter vertelt ons de geschiedenis van Stichting EFT, van 72 leden in het eerste jaar tot 685 nu. En ook alle trainingen die er in de tien jaar zijn gegeven. Daarnaast zijn er veel ontwikkelingen gaande: Zo is Kwadraad maatschappelijk werk van plan om bij maar liefs 40 gemeente het Houd me Vast programma aan te bieden als vast onderdeel van hun ‘relatie-APK’.

Pieter laat ons een filmpje zien waarin een brief wordt voorgelezen door een meisje. Dit is een gezamenlijke brief aan alle gescheiden ouders in Nederland, welke geschreven is door de kinderen van villa Pinedo.  (link filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=yaQArzVKDvc) Voor de familiemediators onder ons - ik heb er een flink aantal gezien- moet dit heel bekend zijn voorgekomen. Het laat zien dat ons werk er erg toe doet.

Peter vertelt ons dat er een Houd me Vast werkboek voor deelnemende stellen is ontwikkeld. Hierin is het losse 'huiswerk materiaal’ uit het ICEEFT Houd me Vast programma gebundeld, en waar nodig aangepast aan de Nederlandse filmpjes. Bovendien is het modern en aansprekend vormgegeven.  Het eerste exemplaar is uitgereikt uit aan majoor Jan Eekhoudt, een EFT man van het eerste uur. Vanaf eind mei zijn ze door ons allemaal te bestellen via de webshop van www.eft.nl 
Enthousiasme ook bij Sue over onze prachtige films; misschien gaan onze filmpjes wel internationaal, je weet maar nooit!

Ook hoogleraar Esther Kluwer wordt genoemd, met haar onderzoek over EFT in Nederland. De “Hou me vast”- training wordt al in 35 landen gegeven, maar ook Nederlands onderzoek is belangrijk, dus therapeuten vraag je cliënten of ze mee willen doen!

De uitgever Peter van Dijk, van het mooie blad  'Ik ook van jou’// vier de liefde, reikt met trots het eerste exemplaar uit aan Peter en Desirée. Als cadeau ontvangt elke therapeutna afloopde nieuwe Glossy 'Ik ook van jou’, een tijdschrift over de liefde. Hierin treffen we ook allemaal een poster aan die we kunnen ophangen in onze praktijk of bij onze toeleveranciers van cliënten. Tip: de posters zijn bij de stichting op www.eft.nl te bestellen!

Na een pauze, waarin iedereen met collega’s kon bijpraten, laten twee heren van ‘mens2producties’ (waarvan er één EFT-relatietherapeut is) nog een prachtig stuk liefdescabaret zien. Waarin ze de ontwikkeling van een relatie in 3 minuten laten zien en de meest hilarische momenten van een relatie, mooi neer weten te zetten. De quiz die ze hielden was niet door iedereen volmaakt te beantwoorden. Gelukkig wist ik met mijn 40 jaar onderwijservaring wel dat de verhouding complimenten/kritiek als 5/1 is. De twee heren kregen bij iedereen de handjes in de lucht en daarmee zat de sfeer er tot het einde van de avond goed in.

Ik wil mijn terugblik op deze  heerlijke avond die graag afsluiten door dezelfde woorden te gebruiken als Pieter Dingemanse “the best is yet to come”,

Redactie Stichting EFT Nederland

Toos de Groot