Over ons

Voor het verbeteren van (partner) relaties in Nederland

Contact

Stichting EFT Nederland

Newtonlaan 51
3584 BP  Utrecht
T: +31 (0)85 - 9022836
E: info@eft.nl
KvK: 30256629

 

Het doel van de Stichting EFT-Nederland is het verbeteren van (partner)relaties in Nederland. Het model van EFT is een krachtig middel om dit te bereiken. EFT helpt meer relaties uit het slop dan elke andere vorm van relatietherapie in Nederland. In de therapie vormen zowel de emoties en hechting basis als middel. Onze gedeelde passie voor (gezonde) relaties, en onze krachtige ervaringen met en geloof in EFT, waren in 2009 de reden voor de oprichting van Stichting EFT-Nederland (non profit organisatie)

Laagdrempelig toegankelijk en beschikbaar

Juist vanwege de uitgebreid beschreven (en ervaren) duurzame effecten van EFT zetten wij ons in voor verspreiding en het toegankelijk maken van EFT voor iedereen. We willen dat mensen goede relatietherapie kunnen vinden, liefst 'om de hoek’. Op onze website kunnen stellen met relatieproblemen een van de ruim 600 EFT-getrainde therapeuten bij hun in de buurt opzoeken. Daarnaast bieden wij diverse andere functies aan zoals de relatietest, de mogelijkheid tot het stellen van relatievragen en boeken en studiemateriaal voor therapeuten.

 EFT-registratie

We zijn registerhouder van de opleiding tot EFT-Registertherapeut®. Binnen deze opleiding stellen wij aan onze therapeuten eisen, in navolging van de EFT-moedervereniging ICEEFT in Canada. Op die manier bewaken wij de kwaliteit van EFT-therapie en van EFT-relatietherapeuten.

 Trainingen

Wij verzorgen zowel de basistraining, de verdiepingstraining als de 'Houd me vast'-training in het Nederlands. Tussen 2009 en 2016 hebben ruim 1800 mensen deelgenomen aan onze trainingen. Dit gebeurt met daarvoor bekwame en geregistreerde therapeuten. Daarnaast organiseren wij masterclasses, lezingen en trainingen op maat en EFT-café’s. Eens in de twee jaar houden we ons EFT-congres.

 Platform voor therapeuten

We bieden therapeuten een platform waar ze elkaar vragen kunnen stellen en op de hoogte kunnen blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Het is onze ambitie om belangrijk studiemateriaal in het Nederlands beschikbaar te maken. We hebben verschillende boeken uitgegeven, ons meest recente boek is het EFT Werkboek voor paren (2016). Therapeuten die getraind zijn in EFT kunnen op de therapeutenlijst komen en profiteren van de kennisdeling en het netwerk van therapeuten door deelnemer te worden.

 Onderzoek & kennisdeling

Wij stimuleren wetenschappelijk onderzoek naar EFT voor verdere verfijning van het model en vergroten van de toegankelijkheid. Zo hebben we recent een bescheiden bijdrage geleverd aan de leerstoel van Esther Kluwer, bijzonder hoogleraar duurzame relaties in Nijmegen. Tevens zijn we actief in media en vakbladen ter verspreiding van het gedachtegoed van EFT in Nederland en het bespreekbaar maken van relatieproblemen. Waar we bij kunnen dragen aan het doorbreken van hiermee samenhangend taboe, schaamte en isolement doen wij dat graag.

Belangenbehartiging

Wij zoeken en onderhouden samen met andere landelijke partners het contact met overheden en verzekeraars om goede hulp bij relatieproblemen laagdrempelig beschikbaar te laten zijn in Nederland.

Wie zijn wij?

Het bestuur van de stichting bestaat uit:

Karin Wagenaar, Voorzitter     

 

Anje Slootweg, Secretaris 

Bram Schuurman, Penningmeester    

Pieter Dingemanse, algemeen bestuurslid

 

Jan Hol, algemeen bestuurslid

            

Desirée van den Broek, Directeur