De komende tijd gaat Paulien Bakker zich, naast het verzorgen van de nieuwsbrief en onze boeken, de nieuwe EFM-website en uiteraard de World Summit, volop bezighouden met de online 'Houd Me Vast'-cursus en de pilot om die onder de aandacht te brengen bij gemeenten.

‘Een van mijn laatste verhalen was voor de Trouw-bijlage 'Tijdgeest' en ging over wanneer je ingrijpt als je ziet dat de kinderen van een familielid worden verwaarloosd. Ik begon optimistisch met een gesprek met Veilig Thuis. Pas na wat dieper graven kwam ik erachter dat er weliswaar een hele hulpverleningscarrousel in Nederland actief is, maar dat het geweld slechts in 29% van de gevallen wordt opgelost. Ouders geven de pijn die ze vroeger hebben opgedaan door aan elkaar en aan hun kinderen. Dat was een hele nare conclusie.’ Ze ziet met EFT en in het aanbieden van de online 'Houd Me Vast'-cursus bij gemeenten kans om daar iets aan te veranderen.

Paulien Bakker bracht de afgelopen jaren veel tijd door in Irak, waar ze twee literaire non-fictieboeken over schreef, en is oud-directeur van de Stichting Verhalende Journalistiek dat zich inzet om literaire stijlmiddelen in te zetten in de journalistiek, onder meer met het organiseren van een jaarlijkse conferentie. Haar passie is storytelling, dat volgens haar bij vrijwel alles kan worden ingezet. Haar focus ligt daarnaast altijd bij menselijke drijfveren, met name bij veerkracht en herstel na trauma.

Lees hier het artikel in Trouw: https://www.trouw.nl/tijdgeest/hoe-grijp-je-in-als-dat-probleemgezin-familie-van-je-is~bfd05628/

 

Foto door Ilja Keizer

Deel artikel

Gerelateerd nieuws