EFT Nederland heeft de laatste tijd hard gewerkt aan het ontwikkelen van een prachtige, online training voor stellen: Houd me Vast online. Partners van alle leeftijden en achtergronden kunnen -vanaf nu- in de comfortabele setting van hun eigen huiskamer actief werken aan de relatie. Houd me Vast online is erg geschikt voor stellen waarbij de relatieproblemen niet zo groot zijn, maar die wel het beste uit hun relatie willen halen. Ook leent het programma zich perfect als eerste stap, voorafgaand aan EFT-relatietherapie of juist ter afsluiting. 

Houd me Vast online bestaat uit acht sessies en is gebaseerd op het gelijknamige boek van Sue Johnson, grondlegger van EFT. Waar je vandaan komt of welke taal je ook spreekt, er is niets zo belangrijk voor mensen dan zich geliefd te voelen. Of zoals Sue Johnson zegt: ‘We are wired up for connection’. Alle sessies zijn opgebouwd volgens een heldere structuur. Aan de hand van videofragmenten, zelfonderzoek en gezamenlijke gesprekken gaan beide partners aan de slag met thema’s als hechting, pijnplekken, vergeven en window of tolerance. Ook wordt er aandacht besteedt aan liefde en seks en worden ze stap voor stap meegenomen in het voeren van een succesvol Houd Me Vast-gesprek: één van de belangrijkste bouwstenen van de training.

Over Emotionally Focused Therapy

Emotionally Focused Therapy (EFT) is ontwikkeld door Dr. Sue Johnson en is gebaseerd op een nieuwe wetenschap van de liefde. Dit 'Houd me Vast'-programma is weer gebaseerd op Emotionally Focused Therapy. De kern is emotionele verbondenheid, want onze meest basale behoefte is een veilige basis. Een veilige haven waar je thuiskomt en vanuit waar je de wereld ingaat. Het doel van het online programma is om partners inzicht te geven in wat er écht speelt en wat er nodig is om de veilige verbinding te herstellen. Het 'Houd me Vast'-programma helpt stellen de taal van de liefde te spreken en in te grijpen als dat nodig is. Een route op weg naar herstel van een veilige, emotionele verbinding. Dat verdient iedereen.

Meer informatie over Houd Me Vast online en de kosten zijn te vinden op de website.

 

Deel artikel