Anneke Blaauwendraad

Relatietherapie Houd me Vast

Over mij

Welkom op mijn persoonlijke pagina. Ik ben relatietherapeut bij AFINIDAD in Leeuwarden in Friesland. AFINIDAD kent een ‘multi-modal approach’. Dat betekent dat het beste uit verschillende benaderingen gecombineerd wordt. AFINIDAD biedt contextuele therapie, die door de hefboomwerking van balansen mensen in beweging kan brengen en EFT, emotionally focused therapy, (Sue Johnson, ‘Houd me vast’) met aandacht voor ieders behoeften. De grondlegger van de contextuele therapie is de Hongaars-Amerikaanse familietherapeut Iván Böszörményi-Nagy.

Waar werk je aan in relatietherapie, waar kan je in winnen en sterker worden? Het gaat er in de eerste plaats om dat wat er tussen jullie gebeurt omgebogen wordt van waar je last van hebt naar samen genieten en sterker worden. De relatie staat centraal. Tegelijkertijd groei je als partners ook persoonlijk aan de relatietherapie.

In de therapie word je gestimuleerd om de dialoog aan te gaan. Van belang is dat ieder zich bewust is of wordt van zijn eigen afgebakende waarde. Ik ben niet jij en jij bent niet ik, maar jij bent jij en ik ben ik. Je wordt geholpen te ontdekken wie je bent en waar je grenzen liggen. En dat in gesprek te brengen, te onthullen aan je partner, ook in wat je nodig hebt, en elkaar wederzijds te waarderen.

Wanneer je je aanmeldt als paar, volgt een eerste gesprek over jullie relatie dat anderhalf uur duurt. We maken kennis, onderzoeken wat er speelt en wat je nodig hebt en we gaan al aan het werk. Wanneer je besluit door te gaan, plannen we een vervolggesprek. Elk volgend gesprek duurt een uur. De eerste 2 of 3 gesprekken plannen we met een tussenliggende tijd van 2 weken. In deze periode kan je ook individueel uitgenodigd worden een gesprek te doen om jou persoonlijk wat beter te leren kennen en voor jezelf te werken ten gunste van de relatie. Therapie bij AFINIDAD komt meestal in aanmerking voor vergoeding uit de aanvullende verzekering. Soms wordt de therapie uit de basisverzekering vergoed. 

Heb je vragen of wil je weten of ik je kan helpen? Je kunt altijd vrijblijvend contact met me opnemen via 'de contactbutton'.

Praktische informatie

Leeftijdsgroep
Volwassen
Soort therapie
Relatietherapie Registertherapeut: nee
Status
Aanvullend getrainde EFT therapeut
Ervaring
Meer dan 10 jaar
Opleidingen & trainingen
ECP - European Certified Psychotherapist NAP - lid van de Nederlandse Associatie voor Psychotherapie RBCZ - Registertherapeut Complementaire Zorg VCW - Contextueel Therapeut voor Relatie en Gezinstherapie VIT - Integraal Therapeut LVSC - Supervisor
Talen
Nederlands
Beschikbaarheid
Binnen 1 maand

Spreekt Anneke jou aan als therapeut?

Maak kennis met Anneke en kijk of het klikt!

Kennismaken