Annemarie Verboom

Relatietherapie

Over mij

Na de opleiding maatschappelijk werk ben ik terecht gekomen bij de video-interactiebegeleiding voor gezinnen. Dit heb ik lange tijd met veel plezier gedaan. Daarmee kwam ik bij de gezinnen thuis, filmde en die beelden bespraken we. Van zulke beelden is veel te leren. Leren over wat goed gaat, maar ook over wat er gebeurde waardoor het gezin, de ouders in een negatieve spiraal kwamen.

Met de opleiding contextuele therapie ben ik gaan werken in de gespecialiseerde geestelijke gezondheidszorg (SGGZ). Daar ben ik vooral bezig geweest met echtparen, dynamieken in families met volwassen kinderen en groepstherapie.

Hierin heb ik ook met groot genoegen 14 jaar gewerkt. In die periode heb ik mij geschoold in Mentalisation Based Therapy (MBT), Schematherapie en Emotionally Focused Therapy (EFT)

Binnen al deze richtingen is het belang van stilstaan bij je emoties het kernthema. Wat gebeurt er met je, wat voel je in contact met de ander en wat doe je daarmee.

Daarover met elkaar in gesprek gaan helpt om jezelf en de ander beter te gaan verstaan. Daarnaast biedt EFT veel handvatten om uit de nare conflicten te komen.

Sinds 1 oktober werk ik op maandag en in de even weken op woensdag in de praktijk.

Ik werk met koppels en met mensen met problemen in de volwassen familierelaties; volwassen kinderen en hun ouders en/of broers en zussen. 

Praktische informatie

Soort therapie
Relatietherapie Registertherapeut: ja
Status
Aanvullend(**)
Opleidingen & trainingen
NVRG (Lid)
Talen
Nederlands
Beschikbaarheid
Binnen 1 maand

Spreekt Annemarie jou aan als therapeut?

Maak kennis met Annemarie en kijk of het klikt!

Kennismaken