Judith Godschalx

Relatietherapie Houd me vast

Over mij

Op de polikliniek ziekenhuispsychiatrie en medische psychologie in het Spaarne Gasthuis is kortdurende partnerrelatie therapie mogelijk. Dit kan in Haarlem of in Hoofddorp.

Als één van beide partners ziek wordt, dan verandert de relatie. Lichamelijke klachten komen vaak door een lichamelijke ziekte, maar soms blijven klachten bestaan, ook zonder lichamelijke oorzaak. Dit kan psychische klachten geven, zoals angst of depressie en ook dit heeft invloed op de partnerrelatie.

Behandeling op onze polikliniek kan als tenminste één van beide partners ziekenhuisgerelateerde klachten heeft én er sprake is van een psychische aandoening. Tijdens de intake kijken de arts en de psychiater samen met u of dat het geval is. EFT behandeling wordt aan u aangeboden wanneer de arts denkt dat dit zorgt voor vermindering van lichamelijke en/of psychische klachten, eventueel samen met een andere vorm van behandeling. De EFT wordt dan door de zorgverzekering vergoed.

Naast EFT ben ik als arts en psychiater gespecialiseerd in Interpersoonlijke Psychotherapie (IPT) voor depressie en psychotrauma behandeling (EMDR practitioner). Deze behandelingen pas ik zelf toe, bij mensen die naast psychische aandoeningen ook lichamelijke klachten of ziekten hebben. Tevens geef ik IPT supervisie aan artsen, in opleiding tot psychiater of huisarts.

Verwijzing voor SGGZ kan via de huisarts of een collega medisch specialist. 

Vragen? Neem contact op met ons secretariaat.

Praktische informatie

Soort therapie
Relatietherapie
Talen
Nederlands
Beschikbaarheid
Binnen 1 maand

Spreekt Judith jou aan als therapeut?

Maak kennis met Judith en kijk of het klikt!

Kennismaken
Status Dit geeft aan in hoeverre deze persoon trainingen van EFT met succes heeft afgerond.
  • Basis EFT Registertherapeut
Registraties
  • Psychiater (1991359410)
Lidmaatschappen
  • Overig NVvP, Practitioner VEN, Supervisor NVIPT, ISIPT