Profielfoto
BIG-registratie Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie (NVRG)

EFT RELATIETHERAPEUT Zutphen

 • Fridus van der Weijden

 • Status
 • Basis EFT Registertherapeut
 • Aanvullend getrainde EFT Registertherapeut
 • Gecertificeerde EFT Registertherapeut
 • Praktijkgegevens
 • EFT Praktijk Zutphen
  Zaadmarkt 84 a
  7201KM
  Zutphen

Over mij

Hartelijk welkom in EFT Praktijk Zutphen!

Vanaf 7 maart 2018 opent EFT Praktijk Zutphen. Mijn spreekuur is op de vrijdag. 

Na 20 jaar werken in de GGZ als systeemtherapeut en psychiater wil ik graag aan de slag met echtparen, die zoekende zijn in hun relatie. Dit kan een wens tot verbetering van een bestaande relatie zijn, maar ook hulp zijn bij grote problemen in de relatie. 

Mijn drive hierin is allereerst mijn eigen ervaring als echtgenoot en vader van 4 zoons, maar ook als familielid en vriend van andere die leven in relaties. Hierbij besef ik steeds meer hoe de kwaliteit van het leven bepaald wordt door onze relaties en dat wanneer deze vastlopen het leed oneindig groot kan zijn. 

Als psychiater heb ik inmiddels ruime ervaring in de neuropsychiatrie en steeds meer zicht gekregen op de werking van het brein. Ondanks de neurobiologische defecten, zijn hier niet de medicijnen, maar veel meer de context invloeden bepalend. Het kunnen behouden van een partner is vaak bepalend voor de mate van zelfstandigheid die mensen kunnen behouden na een ernstig hersenletsel.

Binnen de Winklerkliniek in Wolfheze zijn we steeds vaker de partners en gezinsleden gaan betrekken bij de behandeling. In de afgelopen jaren heb ik samen met Yvonne Bosgraaf ervaring opgedaan in systeemtherapie en partner relatie therapie na hersenletsel. In 2016 hebben we onze ervaringen kunnen bundelen en meegeschreven aan het hoofdstuk "systeemtherapeutische behandeling" in het handboek neuropsychotherapie (2016).

Vanaf 7 maart wil ik starten met een eigen praktijk voor partner en relatie therapie. De EFT is een vernieuwende vorm van partner relatie therapie, waarin het mogelijk is om te werken aan het herstel van een veilige verbinding in de relatie.  

Mocht je therapie bij mij overwegen, dan kunnen we een kennismakingsgesprek afspreken. Als uit het eerste gesprek blijkt dat EFT-therapie passend is, dan volgt behandeling. Behandeling bestaat uit gesprekken die gericht zijn op verbetering van de relatie. De kosten en vergoedingen voor EFT-sessies variëren en zijn en zijn afhankelijk van je verzekeringspakket.

Heb je vragen of wil je weten of ik je kan helpen? Je kunt altijd vrijblijvend contact met me opnemen via 'de contactbutton'.

met vriendelijke groet, 

Fridus van der Weijden