Profielfoto

EFT RELATIETHERAPEUT Zuidland

 • inger eikema

 • Status
 • Basis EFT therapeut
 • Aanvullend getrainde EFT therapeut
 • Praktijkgegevens
 • RelatieUpdate
  Beeldsweg 6 a
  3214va
  Zuidland

Over mij

Op dit moment nemen wij geen nieuwe cliënten aan.

 

Wij zijn...

Wij zijn… Inger Eikema en Peter de Jong. Samen zijn wij RelatieUpdate.
RelatieUpdate, een samenwerkingsverband gericht op ‘de relatie’ en het begeleiden van deze relatie (relatiebegeleiding).

Ik, Inger,

Jaren geleden (1997) begon ik mijn carrière in de gezondheidszorg als fysiotherapeut. Ik werkte in een fijne praktijk waar ik altijd gestimuleerd werd om veel aan bij- en nascholing te doen. Al snel merkte ik dat de lichamelijke gezondheid onder grote invloed staat van ons totale welzijn. Het ging niet meer om de nek, maar om de persoon. Geïnspireerd door de persoon achter de klacht ben ik bij de haptonomie uitgekomen. Aanvankelijk eerst de basis(alfa-)opleiding en enkele jaren daarna ook de therapie(beta-)opleiding (2010).

Na jarenlang in loondienst gewerkt te hebben, werd het in 2008 tijd om voor mijzelf te gaan beginnen. Zo werd Meet-ing in het leven geroepen. Meet-ing is een praktijk voor haptonomie en fysiotherapie. Aanvankelijk werkte ik als ZZP-er (met VAR-verklaring) in andere praktijken, maar zodra ik genoeg gespaard had, ben ik mijn eigen ruimte gaan huren. Mijn praktijk is gevestigd in Zuidland, wat centraal op Voorne-Putten ligt. De praktijk is de vaste uitvalsbasis van RelatieUpdate en het is mogelijk hier de begeleiding te volgen.

Inmiddels ben ik nog weer wat jaren verder en rijkt mijn interesse nog weer verder dan de persoon. Ik werd gefascineerd door de relaties van de persoon. Als het ware (een deel van) het systeem waarin iemand leeft. Door verschillende scholingen, waaronder EFT (Emotional Focussed Theapy) en haptonomische relatiebegeleiding ben ik mij gaan verdiepen in ‘relaties’.

Voor een cliënt van mij, die ik individueel begeleidde, heb ik Peter gevraagd om een mediation te doen met haar moeder. Deze samenwerking ging zo vanzelfsprekend en was succesvol volgens alle partijen (hoewel het diepgaande, confronterende gesprekken waren), dat daar het idee ontstond om mogelijk in de toekomst samen iets te gaan doen.

Persoonlijke achtergrond.
Geboren in 1974, te Zaanstad. Opgegroeid met mijn ouders en een oudere broer. Gaan studeren in Amsterdam en daar uiteindelijk ook 9 jaar gewoond. Verliefd geworden, wat mij naar Zuid-Holland bracht.
Na het oprichten van mijn eigen praktijk, steeds meer gesetteld op Voorne-Putten. Nu zelfs zo gesetteld dat ik ook een ring om mijn vinger draag, met liefde.

Ik, Peter,

“De mens is op de wereld om elkaar te helpen en, als dat niet lukt, elkaar in ieder geval geen pijn te doen.”

Na jaren in het onderwijs te hebben gewerkt, kwam ik in 1998 in het openbaar bestuur terecht. Inmiddels ben ik burgemeester. In beide vakken gaat het om mensen. De interactie met mensen bepaalt de mate van succes. De veelzijdigheid van relaties is boeiend en fascinerend. Juist als er verstoringen zijn.

Dat is één van de redenen waarom ik in 2010 ben gestart met de opleiding tot mediator. Die opleiding gaf mij nieuwe inzichten, met name in conflicttheorieën. Maar ook dat communicatie hét sleutelwoord is in iedere relatie.

Inger kijkt met een andere blik naar relaties dan ik. Dat inspireert mij. Toen de mogelijkheid kwam om samen te werken, greep ik die met beide handen. Onze wijze van werken blijkt aangenaam complementair en is een belangrijke kracht van RelatieUpdate.

Persoonlijke achtergrond.
Geboren in 1962 in Gouda. In 1985 ben ik op het mooie eiland Voorne-Putten terecht gekomen. Inmiddels ben ik van de oostkant van het eiland verhuisd naar de kust.
In 1987 ben ik getrouwd en dat huwelijk koesteren wij in het heerlijke Rockanje.

 

Voor mer informatie lees op onze website:

http://www.relatieupdate.nl