Profielfoto
HouMeVast BIG-registratie

EFT RELATIETHERAPEUT Soest

 • Charlotte van der Kruijk

 • Status
 • Basis EFT Registertherapeut
 • Aanvullend getrainde EFT Registertherapeut
 • Gecertificeerde EFT Registertherapeut
 • Praktijkgegevens
 • PsychoSoest
  Laanstraat 4
  3762KD
  Soest

Over mij

Beste lezer, van harte welkom op mijn EFT-site!

Zelf ervaarde ik het verdiepende effect van EFT binnen mijn eigen leertherapie, die ik moest volgen om psychotherapeut te mogen worden. Het gedachtengoed over hechting, hechtingsstijlen, het belang van beider hechtingsgeschiedenis en de heldere methodieken hebben me toen getroffen en sindsdien nooit meer losgelaten. Ik werk er graag mee, soms ook binnen individuele trajecten. 

Wat ik regelmatig terughoor van cliënten is dat ze mij als een directe, soms confronterende maar altijd warme, betrokken therapeut ervaren. Er wordt in mijn spreekkamer gehuild en gelachen. Ik ben ervan overtuigd dat mensen pas echt goed van reflectie (steun en confrontatie) van hun partner en van de therapeut profiteren mits er voldoende emotionele veiligheid is. Daarom vind ik de opbouw van een veilige werkrelatie met beide partners vanaf de start cruciaal. 

In de relatie-intake, en soms ook nog daarna, maak ik gebruik van een of meerdere vragenlijsten en thuisopdrachten. Wat nodig blijkt, is afhankelijk van hoe het proces tussen en met jullie loopt. In de praktijk blijkt wel zeker dat het parallel (maar liefst vooraf) lezen en actief gebruiken van het Hou-me-vast-boek van Sue Johnson zeer is aan te raden. Het zal jullie proces van (herstel van) verbinding en verdieping versnellen, gewoon omdat je dan 'meer kennis hebt over de kunde'. 

Sinds 2013 heb ik een eigen psychotherapie-praktijk in Soest (midden Utrecht). Voor die tijd werkte ik 16 jaar als behandelend psycholoog binnen diverse grote GGZ-instellingen. Op mijn website vindt u meer informatie over mijn achtergrond, de tarieven etc. Houd er rekening mee dat relatietherapie (meestal) niet vergoed wordt vanuit de zorgverzekering!

Neem gerust vrijblijvend contact met me op, telefonisch of via 'de contactbutton'.

Houd me vast

Samen met een collega psychotherapeute uit Amersfoort bood ik in 2014 in acht avonden het Houd me vast-programma aan in Soest. Dit programma is een gestructureerde, educatieve training voor paren die hun relatie hecht(er) en veilig(er) willen maken. Momenteel bieden we deze training helaas niet aan. Bij voldoende aanmeldingen willen we de training wel nogmaals aanbieden. Mocht u daar interesse in hebben, neem gerust contact met mij op. Na aanmelding zal eerst een persoonlijk indicatiegesprek met jullie beiden volgen.