Profielfoto

EFT RELATIETHERAPEUT Nijmegen

 • Drs Anky Bos

 • Status
 • Basis EFT Registertherapeut
 • Aanvullend getrainde EFT Registertherapeut
 • Gecertificeerde EFT Registertherapeut
 • Praktijkgegevens
 • Praktijk voor individuele en relatietherapie Drs. Anky Bos
  Nonnestraat 37
  6511VN
  Nijmegen

Over mij

Hartelijk welkom op mijn persoonlijke pagina!

 

In 1979 ben ik afgestudeerd als klinisch psycholoog  aan de Radboud Universiteit te  Nijmegen. In totaal  heb ik 35 jaren werkervaring, zowel op het gebied  van individuele- als relatietherapie.

 

Mijn specialisatie is cognitieve gedragstherapie. Daarnaast heb ik me verdiept in allerlei andere therapeutische behandelmethoden. Ik heb opleidingen gevolgd o.a. in lichaamsgerichte psychotherapie, nlp, regressietechnieken, EMDR, schematherapie, innerlijk - kindwerk  en EFT (Emotionally Focussed Therapy).  

 

Ik streef ernaar dieperliggende oorzaken van problemen/klachten alsook dieperliggende drijfveren op te sporen en handvatten aan te reiken om zichzelf saboterende opvattingen (bv. ik ben niet de moeite waard), leef- en denkgewoonten, overlevingsstrategieën te  veranderen. Deze zijn vaak ontstaan n.a.v. belastende ervaringen  in het verleden. Deze ervaringen blokkeren dan  de ontwikkeling van het vermogen een bevredigend leven te creëren in het hier en nu met allerlei klachten en stoornissen tot mogelijk gevolg. Verwerking van onverwerkte gebeurtenissen kan dan nodig zijn om het hier en nu te kunnen veranderen. Hierbij zoek ik naar een werkwijze die aansluit bij iemands persoonlijkheid.

 

In de relatietherapie combineer ik EFT met communicatieoefeningen en schematherapie. De EFT  heeft als uitgangspunt dat problemen in relaties voornamelijk  ontstaan wanneer onveiligheid wordt ervaren in het contact met de ander. Wanneer disfunctionele communicatiepatronen de overhand gekregen hebben wordt het  contact als steeds onveiliger ervaren en brokkelt de affectie af. Doel van de relatietherapie is dat beide partners zich veilig bij elkaar kunnen voelen zodat contact maken met elkaar geen weerstand of angst oproept. Ook wanneer mensen besluiten  uit elkaar te gaan kan een redelijk contact een vechtscheiding voorkomen.

Er zijn flexibele afspraak mogelijkheden. U kunt het beste telefonisch contact opnemen. Als ik op dat moment niet bereikbaar ben kunt u uw telefoonnummer (liefst 2x) inspreken dan bel ik zo snel mogelijk terug. Tel. 024 3222362.Heb je vragen of wil je weten of ik je kan helpen? Je kunt altijd vrijblijvend contact met me opnemen via 'de contactbutton'.