Profielfoto
HouMeVast Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie (NVRG)

EFT RELATIETHERAPEUT Leek

 • Janine van Iren

 • Status
 • Basis EFT Registertherapeut
 • Aanvullend getrainde EFT Registertherapeut
 • Gecertificeerde EFT Registertherapeut
 • Praktijkgegevens
 • Relaties & Meer
  Lindensteinlaan 44
  9351KG
  Leek

Over mij

Als jullie op zoek zijn naar meer verbondenheid in jullie relatie, waarin jullie beiden jezelf en ook autonoom kunt zijn, zijn jullie welkom in mijn praktijk in Leek. Mijn naam is Janine van Iren, ik ben opgeleid tot oa systeemtherapeut (de officiële opleiding tot relatie- en gezinstherapeut) en gevorderd EFT-therapeut. Ook heb ik aanvullende cursussen gevolgd op het gebied van EFT, zoals EFT voor gezinnen, EFT voor individuen, EFT bij vreemdgaan, EFT en seks, EFT en persoonlijkheidsproblematiek en EFT en trauma. In mijn eigen praktijk in Leek geef ik voornamelijk EFT-relatietherapie, omdat ik enthousiast ben over deze methode en merk dat het werkt. Individuen en gezinnen kunnen ook bij mij terecht.

Cliënten voelen zich snel bij mij op hun gemak en gezien. Ze ervaren mij als deskundig, begripsvol, meelevend, menselijk en niet oordelend. Ik ben ook nuchter en concreet en kan eerlijk en direct dingen zeggen, maar wil dat altijd doen vanuit respect en verbondenheid. 
Vanaf het moment dat ik EFT ontdekte, voelde en begreep ik waar het om draait in de liefde en relaties. Ook mijn eigen relatie en de pijn die ik soms voelde leerde ik begrijpen en is er positief door veranderd, net als het contact met mijn kinderen. EFT is gericht op liefde, verbondenheid en je veilig voelen bij elkaar. Ieder mens wil in zijn relatie het veilige gevoel hebben dat de ander er voor je is als je die nodig hebt. Als het je niet lukt om echt contact met je partner te krijgen, als je kritisch gaat reageren op elkaar of als jij of de ander zich terugtrekt, kan dat heel pijnlijk zijn en eenzaam voelen. Als je je veilig voelt en je je geliefd en begrepen voelt door je partner, sta je zoveel gelukkiger, sterker en meer ontspannen in het leven.

In de therapie merk ik dat het stellen helpt om inzicht te krijgen in zichzelf, hun partner en hun relatie en om ruimte en aandacht te krijgen voor wat er binnen in hen afspeelt en te leren anders te reageren.
Jullie leren begrijpen waarom je doet zoals je doet, zoals kritiek leveren of je terugtrekken. Het helpt om te begrijpen in welk negatief patroon jullie samen terechtkomen, om te weten hoe jullie dat patroon kunnen stoppen en er anders mee om kan gaan als je wordt geraakt door iets wat je partner zegt of doet. We staan stil bij waar je eigenlijk naar verlangt en jullie leren daar met je partner over te praten. Clienten ervaren EFT als heel verhelderend en verbindend. Ik zie vaak in het eerste gesprek al dat er iets op gang komt.  
In de therapie bied ik de veiligheid en de steun die jullie nodig hebben. Als je niet makkelijk over je emoties praat of je je overspoelt voelt, help ik je daarbij.  

Kijk vooral op de website van mijn praktijk Relaties & Meer (klik hier) als je meer wilt weten over mij, mijn aanbod en werkwijze. Je kunt ook lezen wat clienten over mij hebben geschreven. Heb je vragen, wil je overleggen over je situatie of een afspraak plannen, mail of bel me dan gerust. Wacht vooral niet te lang. Ik probeer mijn drempel zo laag mogelijk te laten zijn. Jullie zijn van harte welkom!   

Houd me vast

Houd me vast-cursus

Durven jullie jezelf nog echt te laten zien aan elkaar? Weten jullie wat er leeft bij je partner?

In de beginfase van een relatie ervaar je een sterke verbondenheid met elkaar en wil je alles van elkaar weten en veel met elkaar delen. Gaandeweg de tijd gaat veel aandacht naar andere zaken, de verplichtingen in het leven, kinderen, ouders, interesses, tegenslagen enz.. Je voelt soms dat je je tekort gedaan voelt. Het wordt steeds lastiger om je behoeftes en verlangens op een toegankelijke manier ter sprake te brengen. Voordat je het weet, voelt je partner niet meer zo dichtbij. Afstand voelt vaak ongemakkelijk of zelfs pijnlijk. Of ontstaan er steeds meer ergenissen of zelfs ruzie. 

In de Houd me Vastcursus kun je werken aan meer verbondenheid met elkaar. Aan een relatie, waarin je je veilig en vertrouwd voelt bij elkaar. Waarin je je geliefd, begrepen en gerespecteerd voelt. 

Neem geen genoegen met hoe het nu gaat, maar investeer in je relatie! 'Houd me Vast' is een wetenschappelijk onderbouwde en bewezen effectieve cursus. Houd me Vast is gebaseerd op EFT, maar is geen therapie. De cursus bestaat uit 8 'stappen' van tweeënhalf uur. In de Houd me Vast-cursus leren jullie begrijpen wat liefde is in relatie tot onze behoefte aan hechting, leren jullie de destructieve patronen in jullie relatie herkennen, leren jullie hoe je uit dit patroon kunt stappen en bouwen jullie aan een veilige relatie om moeilijke dingen te kunnen bespreken. 
De cursus vindt plaats in een groep van maximaal zes paren, maar je bespreekt persoonlijke zaken alleen met je partner. Tijdens de bijeenkomsten wordt gewerkt met videomateriaal, oefeningen & huiswerkopdrachten. Jullie kunnen, in overleg, ook met z'n tweeën de cursus bij mij volgen. 

Kijk vooral op mijn website voor meer informatie over de Houd me Vastcursus of over mij of als jullie je willen aanmelden. Klik hier om naar mijn website te gaan.  Jullie zijn van harte welkom! 

Vriendelijke groet,

Janine van Iren, 
systeemtherapeut & gevorderd EFT-therapeut
Relaties & Meer
Leek