Profielfoto

EFT RELATIETHERAPEUT Amsterdam

 • Cecile Schlangen

 • Status
 • Basis EFT therapeut
 • Aanvullend getrainde EFT therapeut
 • Praktijkgegevens
 • Relatietherapie - Het Familiehuis
  Venetiëhof 215 3 A
  1019NE
  Amsterdam

Over mij

Hartelijk welkom bij Het Familiehuis van Cécile Schlangen

Loopt je relatie stroef? Twijfel je of je nog bij elkaar wilt blijven?  Is de een al half buiten en zit de ander voor zijn gevoel nog met zijn tweeën op de bank? Dat is voor beiden heel oncomfortabel. Toch heb je de website van EFT opgezocht. Wil je verkennen of je de relatie weer kan verdiepen? Dan ben je bij mij aan het goede adres.

In mijn coaching bij Het Familiehuis verkennen we waar de relatie zo is vastgelopen en wat jullie onderliggende behoeftes zijn naar elkaar. Die worden vaak niet meer uitgesproken en daar ligt wel de sleutel voor intimiteit in de relatie. Met EFT coaching ontrafel je het zichtbare gedrag van jezelf en verken je in elkaars bijzijn je eigen binnenwereld. Dat is een bijzondere reis die je met elkaar aangaat. Ik maak naast EFT ook gebruik van methodes die ik heb opgedaan in de opleidingen 'systemisch werken/familieopstellingen'  van Phoenix en de 'Taal erbij' van de Kontekst. Uit eigen ervaring weet ik dat een relatiebreuk een enorme impact heeft en ik heb mijn eigen binnenwereld door deze opleidingen aardig verkend. 

In een eerste sessie werk ik met tafelopstellingen met duplo poppetjes, letterlijk een 'taal erbij'. Daarmee krijg je meteen in beeld hoe de dynamiek is tussen jullie en wat er in de onderstroom meespeelt uit je eigen geschiedenis, je kindertijd. Aan het eind leg ik jullie voor wat de mogelijke vervolstappen zijn en als het klikt met mij als begeleider in jullie proces, dan starten we de relatietherapie. Die bestaat uit gesprekken die gericht zijn op meer inzicht krijgen in je eigen patronen en behoeftes, met als doel je relatie te verbeteren. Relatietherapie is eigenlijk 'individuele therapie waar de ander getuige van is' en er begrip kan komen voor jezelf en de ander.

Bij Het Familiehuis begeleid ik ook ouders die willen gaan scheiden of al gescheiden zijn in het goed vervullen van het ouderschap. In die begeleiding kom ik veel ouders tegen die eigenlijk niet willen scheiden en nog steeds veel voor elkaar voelen en heroverwegen om bij elkaar te blijven.  Ook dat is mogelijk om dan met elkaar te verkennen. 

Ik werk voornamelijk in Amsterdam-Oost in mijn eigen praktijk.

Heb je vragen of wil je weten of  je bij Het Familiehuis terecht kan? Je bent van harte welkom, neem vrijblijvend contact met me op via 'de contactbutton'. Kijk ook op de website HetFamiliehuis.info voor meer achtergrond informatie.

Hartelijke groet,
Cécile Schlangen
Tel 06 43924080