Karin Wagenaar - Inleiding - EFT: grotere diversiteit in het emotionele ecosysteem

Om heelheid te brengen in onze gefragmenteerde samenleving hebben we rust en ruimte nodig. In ons zelf, om te voelen wat er van binnen gebeurt, hoe elk van ons betekenis kan geven aan wat er allemaal op ons afkomt. In relaties met anderen hebben we rust en ruimte nodig, om de ander te kunnen horen en om de boodschap van de ander binnen te laten komen. In onze chaotische en versplinterde maatschappij is het een hele kunst om elkaar te verstaan en om onszelf te kunnen horen.

EFT biedt de therapeut en de cliënt ruimte om betekenis te geven aan innerlijke roerselen en hechtingsrelaties. Naast de EFT-koppeltherapie komt er ook steeds meer oog voor het werken met het individu (EFIT), en in de bredere context van het gezin (EFFT). In deze inleiding zal ik een overzicht geven van deze nieuwe ontwikkelingen in de EFT, die de diversiteit in het emotionele ecosysteem vergroten.

 

Kyriaki Polychroni - Reflection … Resonance … Resilience: client and therapist as co-evolving systems

One of the most natural interventions we have in therapy is reflection - we continuously reflect our clients' experience as it emerges in the moment to moment process of the therapy session. At that very moment, we resonate with our clients for, after all, we are also human - we have been where he/she is and we have felt emotions that he/she is feeling. 

Sharing our resonant experiences with our clients, validating and normalizing, develops their ability to withstand, deal with and heal from the most distressful and fragmented realities. Our ability to resonate and utilize the wisdom of our personal experience fosters a renewed sense of hope and meaning and promotes resilience both for our clients and ourselves.

Viewing therapy as a co-evolutionary process, Kyriaki will share some of the “stations" of her professional and personal journey from fragmentation to a renewed sense of wholeness so as to outline principles underlying this transformation. 

 

 

 

Heelheid en (ver)deeldheid - Lieven Migerode

Hoe kunnen we Heelheid begrijpen? Zijn er dan meerder manieren?  Wat zijn dan mogelijk implicaties van onze keuze? Is (ver)deeldheid een noodzakelijk voor heelheid? 

Zijn we als psychotherapeuten en zeker als EFT-Psychotherapeuten heelmeesters? Bevorderen we heelheid? Hoe dan wel? Komen we zo soms in de buurt van heiligheid?

Veel vragen, en een paar antwoorden die nieuwe vragen oproepen. Altijd in het licht van verbinding met de mens en met het leven. 

 

Schrijf je nu in!

Start je inschrijving voor het zevende EFT Congres 2022 nu. Je kan altijd nog je inschrijving aanpassen wanneer er meer informatie over het programma wordt vrijgegeven.

Meld je nu aan
Deel artikel