Helen van Empel

Relatietherapie

Over mij

N.B. ik werk door vanuit huis; met videocalls in plaats van afspraken in mijn praktijk 

We hebben hoge verwachtingen van de liefde. We willen dat onze partner van ons houdt, een zielsverwant is, onze beste vriend. We willen veiligheid - en ook spanning. We hopen/verwachten dat de eigenschappen en gewoontes die we niet zo leuk vinden veranderen, en dat de liefde en het plezier voor altijd blijft. Zoals psychotherapeut Ester Perel zegt; Alles waarin ooit een heel dorp voorzag, verwachten we nu van één persoon. 

En daar komt dan nog bij dat degene van wie je het meest houdt je ook het meest kan raken. Ook op de gevoelige, pijnlijke punten. En dat zijn vaak de ‘knoppen’ die de minder elegante, de minder volwassen reacties oproepen. Je afsluiten, aanvallen, verwijten, manipuleren. Je voelt je gekooid, je voelt je afgewezen, je voelt je tekortschieten, je voelt je alleen. Eerst soms, een beetje. En als je niet bijstuurt steeds vaker, steeds sterker. 

Niet eenvoudig dus, een liefdesrelatie. En niet verrassend dat veel relaties stuk lopen of doormodderen. Als je eenmaal in negatieve patronen zit is het moeilijk daar met z’n tweeën nog uit te komen. Vooral als daar nog andere problemen bij spelen. Als er anderen in het spel zijn of zijn geweest. Als er een verslavingsprobleem of eetprobleem speelt of heeft gespeeld. Ik heb ruime ervaring met deze problematiek. Zie voor meer informatie: http://www.vanempelpsycholoog.nl/relatie-en-verslaving/

Als jullie hier samen uit willen komen dan maak ik graag een eerste afspraak. Er samen uitkomen wil overigens niet altijd zeggen dat je er als liefdespartners uit komt of wil komen. Een belangrijk onderdeel is juist verhelderen wat de wensen en mogelijkheden van beide kanten zijn. Je verbinden, op een liefdevolle manier, kan op veel manieren en met veel uitkomsten. 

Heb je vragen of wil je weten of ik jullie kan helpen? Je kunt altijd vrijblijvend contact met me opnemen via 'de contactbutton'.

Praktische informatie

Soort therapie
Relatietherapie
Talen
Nederlands
Beschikbaarheid
Binnen 1 maand

Spreekt Helen jou aan als therapeut?

Maak kennis met Helen en kijk of het klikt!

Kennismaken
Status Dit geeft aan in hoeverre deze persoon trainingen van EFT met succes heeft afgerond.
  • Basis EFT Registertherapeut
Registraties
Lidmaatschappen
  • VGCt (Lid i.o.)
  • Overig nip; lidmaatschapsnummer 226633